Kaavilointiresepti

Opettele kaaviloimaan täytetyt pasteijat tämän yksinkertaisen ohjeen avulla. Valmista herkulliset pasteijat vain 1 tunnissa – täydellinen herkku juhliin tai arkeen!

TAIKINA
1 prk maitorahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 valkosipulin kynsi
1 tl paprikajauhetta
TÄYTE
½ dl riisiä
150 g katkarapuja
1 kovaksi keitetty muna
½ dl tilliä
Suolaa ja valkopippuria
KORISTELUUN
Seesaminsiemeniä

1. Lämmitä uuni 250 asteeseen.

2. Sekoita keskenään maitorahka ja pehmeä voi. Lisää jauhot ja mausteet. Anna taikinan seistä jääkaapissa, kunnes se on kovettunut, ennen kuin alat kaaviloimaan.

3. Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta ylimääräinen vesi pois ja anna riisien jäähtyä.

4. Sulata katkaravut lämpimässä vedessä ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla. Keitä kananmunat 10 minuuttia kiehuvassa vedessä. Anna munien jäähtyä ennen käyttöä ja hienonna ne.

5. Sekoita täytteen aineet keskenään ja mausta seos mielesi mukaan.

6. Kaaviloi taikina levyksi ja leikkaa siitä pyöreitä pohjia (halkaisija 10 cm). Laita jokaiseen pohjaan noin ruokalusikallinen täytettä ja taita taikinan reunat puolikuun muotoon. Nipistele saumat tiiviisti kiinni. Voitele pasteijat munalla ja koristele ne seesaminsiemenillä. Paista uunissa 250 asteessa 8–10 minuuttia.

Valmistusaika: noin 1 tunti
Annosmäärä: 6–10 kpl

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
60 min
annosmäärä: 
10