Grillikala

Opettele grillata täydellinen kokonainen kala, kuten taimen, herkullisilla mausteilla. Resepti sisältää fenkolin, sitruunan ja rosmariinin – täydellinen kesäiseen kalastukseen!

1 siika / kuha / makrilli / iso ahven / pieni taimen
1 litra vettä
1 ½ dl hienoa merisuolaa
4 oksaa tuoretta rosmariinia
1 sitruuna
½ fenkoli
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
½ tl fenkolinsiemeniä
1 tl mustapippuria rouhittuna
LISÄKSI
hammastikkuja
sanomalehteä / leivinpaperia / foliota

Kesä on täydellinen aika kalastukseen, ja mikä voisi olla parempaa kuin tuore, itse pyydetty ja grillattu kokonainen kala! Tässä reseptissä käytämme herkullisia mausteita, kuten fenkolia, sitruunaa ja rosmariinia, jotka tuovat kalalle täydellisen makuprofiilin.

1. Aloita huuhtelemalla kala huolellisesti kylmällä vedellä ja kuivaa se huolella paperilla.

2. Kiehauta vesi ja lisää merisuola. Anna suolaveden jäähtyä. Aseta kala laakeaan astiaan tai suljettavaan muovipussiin ja kaada päälle suolaliemi. Anna kalon maustua vähintään tunnin ajan, mieluiten yön yli.

3. Kuivaa kala huolellisesti. Leikkaa pintaan noin 0,5 cm syvät viillot, jotta mausteet pääsevät paremmin imeytymään.

4. Hienonna rosmariini ja viipaloi sitruuna ohuiksi siivuiksi. Viipaloi myös fenkoli. Sivele kalan pinta ja vatsaontelo öljyllä. Mausta kala runsaasti suolalla, fenkolinsiemenillä ja pippurilla sekä sisältä että pinnalta. Täytä vatsaontelo rosmariinilla, sitruunasiivuilla ja fenkoliviipaleilla. Sulje vatsaontelo hammastikuilla.

5. Aseta kala keskilämpöiseen grilliin kaksinkertaisen folion tai leivinpaperin päälle, tai käytä parilaa tai halsteria. Paista kala 10 minuuttia kannen alla. Käännä kala varovasti lastan avulla ja grillaa vielä 10 minuuttia, kunnes kala on kypsä ja mureaa.

Kokonainen Kala Grillissä: Täydellinen Kesäherkku

Kokonainen kala grillissä on erinomainen tapa nauttia raikkaista ja terveellisistä aineksista. Suomalaiset arvostavat kalaa perinteisenä ruokana, ja grillaus tuo siihen uuden ulottuvuuden. Olipa kyseessä kokonainen taimen uunissa tai kala grillissä, tämä ruokalaji sopii niin juhliin kuin arkiruokiin. Valmistaminen on helppoa, ja lopputulos on aina mehukas ja maukas.

Kokonaisen Kalan Valmistaminen Grillissä

Kokonaisen kalan grillaus alkaa laadukkaan raaka-aineen valinnasta. Esimerkiksi kokonainen taimen uunissa tai grillissä on erinomainen valinta, sillä sen liha on herkullista ja helppoa käsitellä. Ennen grillausta kala kannattaa maustaa suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä, kuten tillillä tai persiljalla. Lisäksi sitruunaviipaleet kalavatsaan antavat raikkaan maun. Grillissä kala kypsyy parhaiten keskilämmöllä noin 10–15 minuuttia kummaltakin puolelta. Käytä alumiinifoliota tai erityistä kalaristikkoa, jotta kala ei pala tai tartu kiinni. Näin saat täydellisen grillatun kalasi.

Lisukkeet, Jotka Täydentävät Grillatun Kalasi

Grillatun kalasi voi tehdä vieläkin herkullisemmaksi oikeilla lisukkeilla. Tuoreet kasvikset, kuten kesäkurpitsa, paprika ja punasipuli, ovat täydellisiä grillattaviksi. Niiden raikkaat maudot täydentävät kalan makua täydellisesti. Salaatit, kuten kreikkalainen salaatti tai sitruunainen vihersalaatti, tuovat ateriaan pirteyttä. Perinteiset uudet perunat tai perunasalaatti ovat myös loistavia lisäkkeitä. Haluatko vielä lisää makua? Tarjoa kalasi kanssa tillikastiketta tai jogurttipohjaista tsatsikia. Näin saat aikaan täydellisen kesäisen aterian.

Grillatun Kalan Terveyshyödyt

Grillattu kala on erinomainen valinta terveelliseen ruokavalioon. Se on täynnä proteiinia ja Omega-3-rasvahappoja, jotka tukevat sydämen terveyttä ja aivojen toimintaa. Lisäksi kala sisältää tärkeitä vitamiineja, kuten D-vitamiinia, joka vahvistaa luustoa. Grillattu kala on myös vähärasvaista ja vähäkalorista, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan painonhallintaan. Valitsetpa sitten kokonaisen taimen uunissa tai kalan grillissä, saat aina herkullisen ja ravinnollisesti arvokkaan aterian.

Vinkkejä Onnistuneeseen Grillaukseen

Onnistunut grillaus vaatii vain muutaman yksinkertaisen vinkin. Valitse tuore kala ja puhdista se huolellisesti ennen valmistusta. Käytä riittävästi mausteita ja yrttiä, jotta kala saa täyden maun. Vältä liian korkeaa lämpötilaa, jotta kala ei kuivu. Käytä alumiinifoliota tai kalaristikkoa, jotta kala säilyy kokonaisena ja mehukkaana. Näillä vinkeillä saat aina täydellisen grillatun kalasi, oli kyseessä sitten kokonainen taimen uunissa tai kala grillissä.

Grillattu kala on täydellinen kesäherkku, joka yhdistää herkullisuuden ja terveellisyyden. Kokeile kokonaisen kalan grillausreseptiä ja nauti täydellisestä kesäateriasta!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
20 min
annosmäärä: 
4