Grillatut osterit
Opettele grillata osterit täydellisesti ja katso, miten osterit avataan turvallisesti. Helppo ohje ja vinkit herkullisten grillattujen osterien valmistukseen.
24 osteria
2 sitruunaa
2 dl kuohukermaa
valkopippuria myllystä
ripaus hienonnettua korianteria
150 g juustoraastetta
rucolaa
1. Avaa osterit huolellisesti. Jätä osterin liha kuoren koveraan osaan ja aseta ne valmiiksi uunipellille.
2. Raasta kaksi teelusikallista sitruunan kuorta ja purista sitten sitruunasta mehu.
3. Mausta osterit ripauksella valkopippuria ja muutamalla tipalla aiemmin puristettua sitruunamehua.
4. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita siihen sitruunaraaste, ruokalusikallinen sitruunamehua, ripaus korianteria ja puolet juustoraasteesta. Lusikoi tämä seos ostereiden päälle. Ripottele loput juustoraaste pinnalle.
5. Grillaa ostereita kuumassa uunissa grillivastuksen alla noin viisi minuuttia.
Miten avataan osterit?
1. Ennen avaamista puhdista osterit juoksevassa kylmässä vedessä harjalla ja avaa ne juuri ennen tarjoilua. Käytä tukena keittiön työtasoa. Pidä osteria kiinni pyyheliinalla niin, että kupera puoli on alaspäin. Avaa osteri aina itsestäsi poispäin. Käytä osteriveistä, tavallista puukkoa tai teräväkärkistä keittiöveistä, jossa on hyvä sormisuoja.
2. Paina toisella kädellä veitsen kärki osterin nivelessä olevaan pieneen aukkoon. Liikuta veistä varovasti kuoren reunaa pitkin ylös, kunnes sulkijalihas katkeaa. Käännä veistä hieman, jolloin kuori aukeaa.
3. Tarkista osterin tuoreus ja irrota osteriliha varovasti kuoresta, varmistaen, että mehu ei valu pois.