Gratinoidut Simpukat

Valmista täydelliset gratinoidut sinisimpukat helposti kotona! Noudata yksinkertaista ohjetta ja nauti herkullisesta ateriasta kuohuviinin kera. Täydellinen ruokailuhetki odottaa!

1 kg sinisimpukoita
1 ½ dl valkoviiniä
Täyte:
150 g juustoraastetta
1 valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
½ dl persiljaa hienonnettuna
½ dl korppujauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita

Äyriäisruokaa parhaimmillaan! Gratinoidut simpukat sopivat loistavasti alkupalaksi juhlavammallekin illalliselle!

1. Puhdista simpukat huolellisesti ja hylkää ne, jotka eivät avaudu kevyellä kopautuksella.

2. Kaada valkoviini suureen kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää simpukat kattilaan ja peitä kansi. Heiluttele kattilaa varovasti, kuten popcornia tehtäessä, jotta valkoviini ja höyry kypsentävät simpukat tasaisesti. Simpukat ovat kypsiä noin viidessä minuutissa. Kun kaikki simpukat ovat avautuneet, nosta kattila levyltä ja poista kansi. Anna simpukoiden jäähtyä hetki.

3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Poista simpukoista toinen kuori. Asettele simpukankuoret ja niiden sisällä oleva simpukanliha uunipellille. Laita uuni grilliasetukselle ja anna sen lämmetä 250 asteeseen.

4. Kuori ja hienonna sipulit, silppua persilja. Sekoita kulhossa juustoraaste, hienonnettu persilja, salotti, valkosipuli ja korppujauhot. Lisää huoneenlämpöinen voi ja jatka sekoittamista, kunnes ainekset muodostavat yhtenäisen massan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

5. Nosta täytteestä pieniä nokareita ja asettele ne simpukoiden päälle. Vajaa teelusikallinen riittää, sillä täyte sulaa tasaisesti gratinoinnin aikana. Täytteen voi levittää teelusikalla tai sormin.

6. Aseta täytetyt simpukat uunin ylätasolle ja grillaa niitä 5–8 minuuttia, kunnes pinta alkaa hieman ruskehtua.

Nauti herkullisena kuohuviinin kera!

Valmistusaika: 1 h Annosmäärä: 6

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
60 min
annosmäärä: 
6