Gratinoidut Osterit
Valmista gratinoidut osterit helposti kotona! Nauti täydellisestä alkupalasta, joka yhdistää rapean leivityksen ja sulavan juuston. Resepti ja ohjeet saatavilla.
10 kuorellisia ostereita, tuore tai pakaste
LEIVITYKSEEN
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 dl pankojauhoja
suolaa ja mustapippuria
2 tl sinappijauhetta
2 dl juustoraastetta
(suolaheinää)
sitruunalohkoja koristeluun
Herkullisen hienostunut alkupala ostereista!
1. Esilämmitä uuni 190 °C asteiseksi.
2. Huuhtele ja valuta tuoreet tai sulatetut osterit ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla.
3. Irrota osterien liha varovasti kuorista ja laita kuoret kylmään veteen likoamaan.
4. Riko kananmunat pieneen kulhoon ja sekoita ne tasaiseksi. Laita toiseen kulhoon vehnäjauhot, pankojauhot sekä mausteet. Sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. Pyörittele ostereita ensin kananmunassa ja leivitä ne sitten jauhojen seoksessa. Siirrä leivitetty osterit leivinpaperille odottamaan.
6. Lämmitä pienessä paistinpannussa öljyä noin 2 cm kerroksen verran. Öljyn optimaalinen lämpötila on 180 °C, tai kun osterit nousevat heti pintaan.
7. Paista leivitettyjä ostereita muutama kerrallaan, jotta ne eivät pala. Paista ne noin 2 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
8. Nosta valmiit osterit talouspaperin päälle irrotettujen kuorien viereen. Ripottele päälle juustoraastetta ja halutessasi suolaheinää. Aseta ostereiden kuoret uunin kuumalle alustalle ja paista, kunnes juusto on sulanut. Tarjoile heti sitruunalohkojen ja vaikkapa majoneesin kanssa.
Valmistusaika: 35 minuutt
ia Annosmäärä: 4–5 alkupalaa