Charmoula-kala
Valmista herkullinen charmoula-kala helposti! Tässä ohjeessa grillataan täydellinen siika charmoula-kastikkeella. Annos sopii 4 hengelle – kokeile tänään!
1 kokonainen, perattu siika
2 kevätsipulia tarjoiluun
1 sitruuna
suolaa
CHARMOULA-KASTIKE
1 sitruunan kuori ja mehu
1 nippu lehtipersiljaa
1 nippu korianteria
½ dl oliiviöljyä
½ rkl juustokuminaa
1. Valmistele marinadi: Kuori sitruunan kuori ja lisää se tehosekoittimeen. Purista sitruunasta mehu ja lisää se sekoittimeen. Mittaa muut aineet sekoittimeen ja blendaa, kunnes seos on tasaista. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta yrttien rakenne hajoaa sekoitettaessa.
2. Valmistele siika: Tarkista, että siian silmät ovat kirkkaat ja liha kimmoisaa. Kidusten tulisi olla punaiset, ja kalan tuoksun tulisi olla raikas ja merellinen. Tarkista, onko kalan iholle jäänyt suomuja, ja poista ne tarvittaessa. Leikkaa evät, kidukset ja pyrstö saksilla. Huuhtele kala huolellisesti ja varmista, että sen sisältä on poistettu kaikki sisäelimet. Suolaa kala sekä sisältä että ulkoa.
3. Hiero puolet charmoula-kastikkeesta kalan pinnalle tasaisesti. Anna kalan maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Kun kala on marinoitunut, aloita grillin lämmittäminen.
4. Aseta kala grillihalsteriin ja grillaa kuumalla liekillä noin neljä minuuttia per puoli, riippuen kalan koosta. Kalan pinnan tulisi saada hieno hiillos, mutta älä anna sen palaa. Tarkista kalan vatsan puolelta, että liha on kypsää.
5. Viimeistele kypsä siika lopulla charmoula-kastikkeella ja tuoreella sitruunamehulla. Tarjoile kala hienonnettujen kevätsipulien ja esimerkiksi voissa paahdettujen uusien perunoiden kanssa.
Valmistusaika: 15 minuuttia + 1 tunti marinoitumisee
n Annosmäärä: 4