Cape Malay -simpukoita

Valmista herkulliset Cape Malay -simpukoita helposti kotona! Tässä yksinkertaisessa reseptissä käytetään tuoreita simpukoita ja mausteita. Täydellinen ateria tuoreen leivän tai riisin kera. Kokeile tänään!

1 kg simpukoita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 ½ rkl tuoretta inkivääriä
½ punainen chili
oliiviöljyä
1 rkl curryjauhetta
½ tl juustokuminaa
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl makeaa chutneyta
2 ½ dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria
½ sitruunan kuori
2 rkl sitruunanmehua
1 ruukku korianteria

1. Puhdista simpukat huolellisesti juoksevan, kylmän veden alla.

2. Tarkista simpukat ja heitä pois rikkinäiset yksilöt. Kopauta auki olevia simpukoita – jos ne sulkeutuvat, ne ovat tuoreita. Auki jääneet simpukat tulee heittää pois.

3. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Hienonna myös chili. Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipulit, valkosipuli, inkivääri, chili, curryjauhe ja juustokumina. Kuullota hetki ja lisää valkoviini, chutney ja kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia, jonka jälkeen lisää simpukat kattilaan. Peitä kansi ja keitä simpukoita 2–3 minuuttia. Sekoita varovasti ja lisää lopuksi raastettu sitruunankuori ja -mehu.

5. Anna simpukoiden maustua lämpimässä liemessä muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua. Koristele tuoreella korianterilla.

Tarjoile tuoreen leivän tai keitetyn riisin kera.

Vinkki! Simpukat ovat kypsiä, kun ne aukeavat. Yksilöt, jotka eivät aukea, tulee heittää pois.

Resepti: Louise Mérus kirjasta: Mina smaker
från Kapstaden

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
5 min
annosmäärä: 
4